Ben je aan het onderzoeken welke reisverzekering het beste bij je past? Het vinden van een nieuwe verzekering is niet altijd even gemakkelijk. Je bent daarom al snel geneigd om naar de basisvarianten te kijken. Alleen gaat deze basis jou in sommige situaties niet helemaal helpen. Daarom moet je deze zo passend mogelijk maken. Het begint allemaal met het bekijken van de reizen die je maakt en de stijl die je hierbij aanhoudt. De bestemming maakt bijvoorbeeld een groot verschil. De ene bestemming kent immers meer risico’s dan de andere. Zorg er daarom voor dat je goed weet of jouw verzekering de bestemming zal dekken voordat je overgaat tot het indienen van een aanvraag. 

 

Activiteiten die je mee kan verzekeren

Jouw reisstijl kan wederom een groot verschil opleveren. Bij een goede reisverzekering moet je deze immers ook aanpassen aan de activiteiten die je onderneemt. Een rustige reiziger die voornamelijk op het strand ligt, is minder snel blootgesteld aan risico’s als iemand die er regelmatig op uit trekt en activiteiten onderneemt. Niet iedere verzekering dekt echter de extremere activiteiten. Hiervoor moet je naar aanvullende opties kijken. Houd er rekening mee dat de aanvullende opties het maandbedrag al snel laten oplopen. Alleen gaat het jou helpen om de eventuele medische rekeningen en andere onvoorziene omstandigheden te dekken, zonder dat je jouw volledige spaarrekening nodig hebt voor de bekostiging. Vergeet daarom niet de aanvullende opties met elkaar te vergelijken voordat je de aanvraag indient. 

 

De duur van de reis is bepalend

Bij het vinden van een reisverzekering die bij je past, is het goed om de reisduur in het achterhoofd te houden. Als je slechts een enkele keer per jaar op vakantie gaat en daarbij niet meer dan drie of vier weken weg bent, is een eenmalige verzekering voldoende. Als je een echte avonturier bent die voortdurend op vakantie gaat of spontaan een weekendje weg plant, dan kun je beter voor een doorlopende reisverzekering kiezen. Met deze verzekering ben je voor een heel jaar gedekt voor alle reizen die je maakt. Je hoeft tussendoor dus niet meer te kijken naar een passende verzekering, maar kun je je helemaal richten op de andere voorbereidingen die je moet treffen. 

 

Aanvullende opties maken de verzekering af 

Ga als laatste na welke dekkingen je allemaal nodig zou moeten hebben op vakantie. Kijk hiervoor naar jouw medische geschiedenis en speciale behoeften, maar ook naar de bagage die je meeneemt en de eventuele activiteiten die je gaat ondernemen. Vanuit de basisverzekering kun je het steeds verder uitbreiden tot een verzekering waar je zo veel mogelijk profijt van kan hebben. De aanvullende opties brengen een iets hoger bedrag met zich mee, maar uiteindelijk ga je er veel profijt van hebben. Door de kleinere lettertjes door te lezen in de polisvoorwaarden sta je niet meer voor verrassingen en ga je met een gerust hart op vakantie. Mocht er iets voorvallen op vakantie, dan levert het geen onverwachte kosten en narigheden meer op.